Naar vlinders kijken
Wanneer kun je vlinders gaan kijken Wat neem je mee als je vlinders gaat kijken
Waar kun je vlinders gaan kijken? Hoe herken je de verschillende evlindersoorten
       

Wat neem je mee als je vlinders gaat kijken?
Neem potlood en papier mee als je vlinders gaat kijken. Je kunt dan opschrijven welke vlinders je ziet en hoeveel het er waren. Later kun je dan terugkijken hoeveel soorten je op een dag gezien hebt! Potlood en papier is ook makkelijk als je een vlinder niet kent. Je kunt alle bijzonderheden opschrijven en thuis opzoeken welke soort het misschien was.

Verder kun je, als je die hebt of er ééntje kunt lenen, een verrekijker meenemen. Vlinders die je niet zo goed kunt zien omdat ze wat verder weg vliegen, kun je met een verrekijker soms toch herkennen.

Tenslotte is het makkelijk om een zoekkaart om vlinders mee te herkennen mee te nemen als je naar buiten gaat om vlinders te kijken. Op een zoekkaart staan tekeningen van de vlinders die je het meeste ziet buiten. Als je geen zoekkaart hebt, kun je de plaatjes op deze site van de verschillende soorten uitprinten en zelf inkleuren. Je kunt de algemene soorten dan vergelijken met de plaatjes. Een stuk makkelijker dan alle soorten te moeten onthouden.

 

.